• Посилання скопійовано

Розрахунок через платіжний термінал – чи діє 50-тисячне обмеження?

Чи розповсюджується обмеження, встановлене постановою НБУ №148, на розрахунки фізосіб із суб'єктом господарювання під час оплати за товари/послуги вартістю понад 50 000 грн за допомогою платіжної картки через платіжний термінал, встановлений у закладі торгівлі? Консультує ДФС

Розрахунок через платіжний термінал – чи діє 50-тисячне обмеження?

Як відомо, фізособи мають право здійснювати розрахунки готівкою з суб'єктами господарювання протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами - у розмірі до 50 000 гривень включно (п. 7 розділу II Положення №148).

Як пояснює ДФС у м. Києві в індивідуальній консультації від 21.08.2018 р. №3629/ІПК/26-15-14-09-15, ця норма поширюються на розрахунки фізичних осіб із суб'єктами господарювання виключно у готівковій формі.

А отже, розрахунок фізичної особи із суб'єктом господарювання за товари, надані послуги за допомогою платіжної картки через платіжний термінал, встановлений у закладі торгівлі/торгових послуг, що належить цьому суб'єкту господарювання, не буде вважатися готівковим розрахунком.

Відповідно обмеження, встановлене пп. 1 п. 7 розділу II Положення №148 при проведенні розрахунків фізичних осіб із суб'єктом господарювання за допомогою платіжної картки через платіжний термінал, не розповсюджується на розрахунки таких фізичних осіб.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Київській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»