• Посилання скопійовано

Витрати на обслуговування РРО у підприємця на загальній системі оподаткування

ДФСУ зазначає, що підприємець на загальній системі оподаткування може включати до витрат суми, сплачені на обслуговування РРО, однак лише при дотриманні певних умов. Яких саме – дізнаємось з консультації податківців

Витрати на обслуговування РРО у підприємця на загальній системі оподаткування

Згідно з п. 177.2 ПКУ об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід, тобто різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) і документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи – підприємця

До витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою – підприємцем, зокрема належать інші витрати, до складу яких включаються витрати, що пов’язані з веденням господарської діяльності, які не зазначені в п. 177.4.1 – 177.4.3 ПКУ (в тому числі витрати на оплату ремонту та експлуатацію майна, що використовується в господарській діяльності та вартість придбаних послуг, прямо пов’язаних з виробництвом товарів, виконанням робіт, наданням послуг) (пп. 177.4.4 ПКУ)

При цьому податківці в індивідуальній консультації від 29.08.2018 р. №3763/С/99-99-13-01-02-14/ІПК зазначили, що ФОП на загальній системі оподаткування має право включати до складу витрат витрати пов’язані з розрахунково-касовим обслуговуванням (технічним та сервісним обслуговуванням РРО) за наявності наступних умов:

  • такі витрати документально підтверджені;
  • такі витрати фактично оплачені;
  • РРО зареєстровано у встановленому порядку.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»