• Посилання скопійовано

Як заповнити графу «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» розділу 3 заяви за ф. №1-РРО?

Ідентифікатор об’єкта оподаткування заповнюється згідно з даними графи 5 ф. №20-ОПП

Як заповнити графу «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» розділу 3 заяви за ф. №1-РРО?

Податківці у підкатегорії 109.06 «ЗІР» зауважили, що для реєстрації РРО суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання подає до ДФС заяву за формою №1-РРО.

Суб’єкти господарювання, включені до системи подання податкових документів в електронному вигляді, можуть подавати реєстраційні заяви ф. №1-РРО в електронній формі.

Усі розділи реєстраційної заяви за ф. №1-РРО підлягають обов’язковому заповненню.

Згідно з формою реєстраційної заяви за ф. №1-РРО, наведеною у додатку 1 до Порядку №547, у графах розд. 3 зазначаються дані щодо господарської одиниці, а саме: назва, адреса, поштовий індекс, область, район, місто, вулиця, будинок, класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) та ідентифікатор об’єкта оподаткування (заповнюється згідно з даними графи 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (далі – Повідомлення за ф. №20-ОПП), поданого до контролюючого органу відповідно до вимог п. 63.3 ПКУ.

Пунктом 63.3 ПКУ визначено, що платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків.

Відповідно до розд. VIIІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588 із змінами і доповненнями (далі – Порядок №1588), платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку шляхом подання Повідомлення за ф. №20-ОПП (додаток 10 до Порядку №1588).

Згідно з Пам’яткою для заповнення розділу 3 Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (додаток до Повідомлення за ф. №20-ОПП), графа 5 «Ідентифікатор об’єкта оподаткування» – це числове значення, яке складається з коду типу об’єкта оподаткування та внутрішнього ідентифікатора, прийнятого самою особою, що складається з 5-ти знаків.

Наприклад: для кафе ідентифікатор об’єкта оподаткування може бути 24700001, де 247 – код типу об’єкта оподаткування відповідно до рекомендованого довідника типів об’єктів оподаткування, 00001 – внутрішній ідентифікатор, прийнятий особою.

Рекомендований довідник типів об’єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби України та розміщується на інформаційних стендах у контролюючих органах (п. 8.7 розд. VIII Порядку №1588).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»