• Посилання скопійовано

Гетманцев звернувся до ФОПів з приводу тотальної фіскалізації: «вона проста і дуже доступна»

За словами Гетманцева, система фіскалізації набуде чинності з 1 січня 2022 року. На думку депутата, вона «проста і дуже доступна». При цьому вона не вимагає обліку залишків та приходу товару (крім ювелірки, електроніки, ліків)

Гетманцев звернувся до ФОПів з приводу тотальної фіскалізації: «вона проста і дуже доступна»

Данило Гетманцев, у своєму Telegram-каналі розмістив пост-звернення до ФОПів, які вийшли на мітинги за скасування фіскалізації. Він порадив прийняти кілька даностей, з якими доведеться жити:

  • Система фіскалізації набуде чинності з 1 січня 2022 року. Вона проста і дуже доступна.
  • Вона не вимагає обліку залишків та приходу товару (крім ювелірки, електроніки, ліків). Пояснення надано нижче.
  • РРО не обов'язково для встановлення у селах та деяких інших випадках, передбачених постановою КМУ №1336. Ми до речі, його актуалізуємо найближчим часом, але знову ж таки не вихолощуючи суть.

"Друзі, усі ті, хто вас намагається переконати у невідповідності дійсності викладеного вище – відчайдушні шахраї. Вони заробляють конкретні гроші на вас та ваших протестах, продаючи ці протести опозиції та олігархату. Ми знаходимося в постійному діалозі з малим бізнесом щодо покращення/спрощення системи РРО, але НІКОЛИ ми не обговорюватимемо відстрочення або вихолощування системи. Ідеї мінімальної вартості покупок, лімітів не застосування РРО з обороту, відстрочок з будь-якого приводу - обман і профанація шахраїв. Не ведіться, будьте розумними, встановлюйте РРО/ПРРО та спокійно займайтеся бізнесом", - підкреслив голова Комітету.

В окремому пості Гетманцев навів  відповіді свого Комітету ВРУ на запитання щодо:

  • зазначення назви товару (послуги) у фіскальному чеку;
  • відповідальності за порушення вимог законодавства при здійсненні реєстрації розрахункових операцій;
  • обліку товарних запасів та документів на товар; 
  • діяльності єдинників 1 групи. 

Ознайомитися з текстом листа Комітету можна нижче, а завантажити у PDF форматі - тут.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»