• Посилання скопійовано

Увага! Оновлено положення про ведення касових операцій у нацвалюті

НБУ у Положенні №148 уточнив порядок ведення небанківськими надавачами платіжних послуг касових операцій з урахуванням загального порядку виконання платіжних операцій. Всі інші правила ведення касових операцій залишаються незмінними

Увага! Оновлено положення про ведення касових операцій у нацвалюті

Національний банк України для забезпечення ефективного надання послуг з переказу коштів бізнесу та громадянам небанківськими надавачами платіжних послуг у контексті імплементації Закону України “Про платіжні послуги”, введеного в дію 01 серпня цього року, оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Відповідна інформація була розміщена на його сайті за посиланням.

Так, регулятор уточнив порядок ведення суб’єктами господарювання, зокрема небанківськими надавачами платіжних послуг, касових операцій з урахуванням загального порядку виконання платіжних операцій, послуг із зарахування та зняття готівкових коштів на/з рахунків користувачів. Це дасть можливість небанківським надавачам платіжних послуг ефективніше працювати з суб’єктами господарювання та фізичними особами у сфері переказу коштів.

Відповідні норми містить постанова Правління Національного банку  України від 19 вересня 2022 року № 205 “Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні”, що набирає чинності з 8 жовтня 2022 року. Докладно про всі зміни ми розповімо в окремій своїй аналітиці.

 

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»