• Посилання скопійовано

Чи можна не застосовувати РРО при наданні ветпослуг у сільській місцевості?

Наразі дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням РК та КОРО при наданні ветеринарних послуг на території села, селища

Чи можна не застосовувати РРО при наданні ветпослуг у сільській місцевості?

ДПС у Полтавській області розповідає, що ст. 10 Закону №265 передбачено, що Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій (далі – РК та КОРО), а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого застосування РРО та/або ПРРО є обов'язковим, встановлюються Кабінетом Міністрів України за поданням центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної економічної політики, формування та реалізацію державної фінансової політики.

Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО (далі – Перелік) затверджено Постановою КМУ від 23.08.2000 р. №1336 «Про забезпечення реалізації ст. 10 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Постанова).

Відповідно до пункту 7 Переліку дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням РК та КОРО при роздрібній торгівлі медичними і фармацевтичними товарами та надання медичних і ветеринарних послуг на території села, селища.

Окремо слід зазначити, що абзацом першим пункту 2 Постанови встановлено граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), у разі перевищення якого застосування РРО та/або ПРРО є обов'язковим у розмірі 250 тис. гривень на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів (надання послуг).

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»