• Посилання скопійовано

Яку відповідальність передбачено до ЦСО у разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО?

У разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО у встановлені строки та невведення в експлуатацію належним чином зареєстрованого на СГ резервного РРО до ЦСО застосовується штраф у розмірі 5 мінзарплат

Яку відповідальність передбачено до ЦСО у разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО?

ДПС у Харківській області повідомляє, що центри сервісного обслуговування зобов’язані у разі виходу з ладу реєстратора розрахункових операцій забезпечувати відновлення його роботи протягом 7 робочих днів, а у разі незабезпечення його гарантійного ремонту не пізніше сьомого робочого дня з дня приймання в ремонт РРО ввести в експлуатацію належним чином зареєстрований на суб’єкта господарювання резервний РРО.

Таку норму передбачено ст. 14 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №265).

Згідно зі ст. 17-1 Закону №265 за порушення вимог Закону №265 до центрів сервісного обслуговування, що забезпечують гарантійний ремонт РРО, за рішенням контролюючого органу, який здійснює фактичні перевірки суб’єктів господарювання відповідно до Податкового кодексу України, застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

у разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО у строки, встановлені Законом №265, та невведення в експлуатацію належним чином зареєстрованого на суб’єкта господарювання резервного РРО – у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат, встановлених законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»