• Посилання скопійовано

Які документи слід надати покупцеві у разі придбання товарів онлайн?

Незалежно від використання послуг експедитора або кур’єра, продавець зобов’язаний вкласти до поштового відправлення гарантійний талон, технічний паспорт або інший документ, що його замінює

Які документи слід надати покупцеві у разі придбання товарів онлайн?

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що при продажу товарів за готівку суб’єкти господарювання зобов’язані використвувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО. Щодо доставленого через кур’єра товару, то він не вважається проданим в кредит або з розстроченням платежу, а отже, застосування підприємцем РРО/ПРРО не є обов’язковим, оскільки розрахунковий документ про приймання післяплати видає працівник кур’єрської служби безпосередньо під час передачі відправлення покупцеві. Тобто  кур’єр від свого імені приймає післяплату від одержувачів відправлень та видає розрахунковий документ про її приймання безпосередньо під час передачі відправлення покупцеві. Проте продавець зобов’язаний вкласти до посилки видаткову накладну (інший документ), яка свідчитиме про походження товару. Також у передбачених законодавством випадках, незалежно від використання послуг експедитора або кур’єра, продавець зобов’язаний вкласти до поштового відправлення належним чином оформлений гарантійний талон, технічний паспорт або інший документ, що його замінює, який має містити обов’язкові реквізити.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»