• Посилання скопійовано

Коли ПРРО вважається зареєстрованим: інструкція від ДПС

Після присвоєння засобами фіскального сервера ДПС фіскального номера ПРРО такий ПРРО вважається зареєстрованим та включеним до Реєстру ПРРО

Коли ПРРО вважається зареєстрованим: інструкція від ДПС

ДПС у Луганській області пропонує до уваги платників податків, які відповідно до законодавства зобов’язані використовувати у своїй діяльності реєстратори розрахункових операцій/програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО), інформацію щодо процедури реєстрації ПРРО, яка регулюється Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну від 23.06.2020 №317, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за №635/34918, а саме:

  • Оберіть пристрій, на який буде встановлено ПРРО. На офіційному вебсайті ДПС у банері «Програмні РРО» розміщено посилання на цифрові платформи, де розміщене програмне забезпечення ПРРО, пристосоване для відповідних операційних систем. Оберіть те, яке пристосоване до операційної системи, що підтримується пристроєм, на який встановлюється ПРРО.
  • Отримайте кваліфікований електронний підпис для відповідальної особи. На офіційному вебсайті ДПС у банері «Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг» розміщено роз’яснення та зразки заповнення документів. При цьому зазначимо, що отримати кваліфікований електронний підпис можливо у будь-якого кваліфікованого надавача електронний довірчих послуг, що діє в Україні.
  • Повідомте ДПС про господарську одиницю, де встановлюється ПРРО, як про об’єкт оподаткування шляхом подання повідомлення за формою №20-ОПП (форма J/F1312005).
  • Подайте Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою №1-ПРРО (форма J/F 1316605) або декілька заяв – за потреби. Заява в електронній формі подається засобами Електронного кабінету чи технічними засобами електронних комунікацій. 

Щодо осіб (касирів), яким надано право роботи з ПРРО, необхідно надіслати повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО, за формою №5-ПРРО (форма J/F1391802) через Електронний кабінет платника чи технічними засобами електронних комунікацій.

Після присвоєння засобами фіскального сервера ДПС фіскального номера ПРРО такий ПРРО вважається зареєстрованим та включеним до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій, після чого може використовуватись суб’єктом господарювання для проведення розрахунків.

Закриття робочої зміни здійснюється на підставі Z-звіту або технологічного повідомлення про закриття зміни, яке формує програмне забезпечення ПРРО після формування Z-звіту.

Отримати роз’яснення з  питань, пов’язаних із реєстрацією та застосуванням ПРРО, можна за телефонами:

  • 0667066916 (гаряча лінія у Головному управлінні ДПС у Луганській області);
  • 0800501007 (контакт-центр ДПС).

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»