• Посилання скопійовано

ДПС взялася за перевірки найбільших мереж магазинів побутової техніки та електроніки

За наслідками організованих та здійснених фактичних перевірок ДПС були встановлені порушення порядку проведення розрахунків деякими найбільшими мережами магазинів побутової техніки та електроніки

ДПС взялася за перевірки найбільших мереж магазинів побутової техніки та електроніки

Державна податкова служба України на постійній основі здійснює контроль за дотриманням податкового законодавства та іншого законодавства України суб’єктами господарювання, у тому числі які здійснюють діяльність з продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, зокрема щодо дотримання ними порядку проведення розрахунків.

З метою виявлення ризиків несплати податків та порушення іншого законодавства України та з урахуванням інформації, що набула поширення в медіа, ДПС здійснено збір та аналіз податкової інформації щодо дотримання вимог порядку проведення розрахункових операцій на господарських об’єктах найбільших мереж магазинів, що здійснюють торгівлю побутовою технікою та електронікою. 

За результатами такого аналізу, а також електронних копій фіскальних чеків РРО/програмних РРО, наявних у Системі обліку даних РРО, виявлено непоодинокі факти зменшення суб’єктами господарювання у фіскальних чеках вартості товарів, що знаходяться у продажу, за рахунок відображення удаваних послуг (надання доступу до електронної бібліотеки, комплекту електронних примірників аудіокниг, озвучених українською мовою, тощо), які не оподатковуються податком на додану вартість.

За наслідками організованих та здійснених фактичних перевірок територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС були встановлені порушення порядку проведення розрахунків деякими найбільшими мережами магазинів, що здійснюють торгівлю побутовою технікою та електронікою, які передбачають застосування до порушників значних штрафних (фінансових) санкцій. 

Наразі заходи податкового контролю у цьому напрямі тривають.

ДПС здійснює моніторинг податкової інформації з метою виявлення у діяльності платників податків ризиків мінімізації сплати податків.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»