• Посилання скопійовано

«Cторно» на ПРРО у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією: коли можливо?

Операція «сторно» у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією ПРРО виконується стосовно останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО

«Cторно» на ПРРО у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією: коли можливо?

Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків звертає увагу, що п. 8 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженим наказом Мінфіну 23.06.2020 №317, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за №635/34918 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року №547», передбачено, що у разі формування розрахункового документа через програмний реєстратор розрахункових операцій  із помилковою сумою за розрахункову операцію така операція скасовується шляхом наступної реєстрації операції «сторно» з реєстрацією такої операції на фіскальному сервері, формуванням фіскального номера розрахункового документа на таку операцію та зазначенням фіскального номера розрахункового документа, який сторнується.

Тобто операція «сторно» у зв’язку з помилково проведеною розрахунковою операцією ПРРО виконується стосовно останнього чека до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО (фіскальний касовий чек, Z- звіт).

У разі якщо ПРРО вже було сформовано наступні розрахункові документи, операція «сторно» не проводиться. Скасування помилково проведеної розрахункової операції через ПРРО здійснюється шляхом реєстрації від’ємної суми (формування видаткового чека).

Як на ПРРО від ДПС проводиться операція «сторно» та формується видатковий чек, викладено у розділах «Сторнування чеків», «Повернення», «Створення повернення на основі чека, який відсутній у «Журналі операцій» керівництва користувача ПРРО (WEB, Android, iOS, Windows), що розміщено у банері «Програмні РРО» на вебпорталі ДПС.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»