• Посилання скопійовано

Про нову класифікацію суб’єктів малого, середнього та великого підприємництва

Згідно з Законом України від 22 березня 2012 р. №4618-VI «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» до суб’єктів малого підприємництва належать фізичні особи — підприємці та юридичні особи, у яких середня кількість працюючих за звітний період (календарний) рік не перевищує 50 осіб, річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 млн євро, визначену за середньорічним курсом НБУ.

До великих суб’єктів підприємництва належать юрособи, у яких середня кількість працюючих за звітний період (календарний рік) перевищує 250 осіб, а річний дохід від будь-якої діяльності перевищує суму 50 млн євро, визначену за середньорічним курсом НБУ.

До числа суб’єктів середнього підприємництва належать усі інші, хто не належить до малих або великих, тобто у яких середня кількість працюючих за календарний рік — у межах від 50 до 250 осіб, а річний дохід від будь-якої діяльності — у межах від 10 до 50 млн. євро.

 

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»