• Посилання скопійовано

Для участі у конкурсі на автомаршрутах загального користування зменшено кількість документів

Закон України від 21.06.2012 року N 5000-VI «Про внесення зміни до статті 46 Закону України "Про автомобільний транспорт"»

З 22.07.2012 року дещо змінений порядок проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування. Отже, тепер для участі у конкурсі автомобільний перевізник вже не подаватиме конкурсному комітету такі документи як:

- довідку про відповідність технічного стану автобусів претендента умовам перевезень, видану відповідним підрозділом ДАЇ МВС України;

- висновок ДАЇ МВС України про відповідність претендента вимогам нормативно-правових актів у сфері безпеки дорожнього руху, який складається та видається в порядку, встановленому МВС України.

Тепер органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не менш як за дев'ять днів до дня проведення конкурсу інформуватимуть відповідні підрозділи ДАЇ МВС України про перевізників-претендентів, які подали документи на конкурс в порядку, затвердженому Міністерством інфраструктури України (Указ Президента України від 12.05.2011 року N 581/2011) за погодженням з МВС України.

При цьому, як і раніше під час визначення переможця конкурсу перевага надається перевізникам, які представили до конкурсного комітету сертифікат відповідності послуг з перевезення пасажирів автобусами ліцензійним умовам, а для міжміських та міжнародних автобусних маршрутів - також і свідоцтво відповідності автобуса параметрам комфортності.

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»