• Посилання скопійовано

Що принесе бізнесу Новий 2014 рік?

Підприємцям розказали про новації у податковому законодавстві з 2014 року

Що принесе бізнесу Новий 2014 рік?

За словами начальника ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Олени Мазурової, у новому році підприємців чекає виключно покращення умов ведення бізнесу, яке відбуватиметься за рахунок спрощення процедур реєстрації, розвитку електронних сервісів та постійного вдосконалення роботи відомства.

«Нещодавно Кабінет Міністрів України затвердив Стратегічний план розвитку Міндоходів, яким ми будемо керуватись протягом 5 років. Цей документ - чіткий та ефективний план нашої роботи», - зазначила вона.

Олена Михайлівна розповіла, що незмінним напрямом роботи органів Міндоходів України є розвиток партнерських відносин з громадянами та бізнесом, підвищення ефективності адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надання якісних адміністративних послуг громадянам і бізнесу, та, як результат, забезпечення наповнення доходної частини бюджету.

Щодо змін у законодавстві, то Олена Мазурова нагадала, що 1 січня 2014 року приватним підприємцям, які бажають бути зареєстрованими як платники єдиного податку та приватним підприємцям, що вже перебувають на загальній системі оподаткування і бажають перейти на спрощену, отримувати свідоцтво платника єдиного податку не потрібно. Замість свідоцтва вони можуть, за бажанням, безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку.

Начальник звернула увагу на те, що завдяки новаціям з наступного року для того, щоб зареєструватися платником ПДВ або єдиного податку майбутньому підприємцю не потрібно йти до податкової інспекції. Усі документи прийматиме державний реєстратор, коли проводитиме реєстрацію юридичної чи фізичної особи-підприємця. А вже потім реєстраційна служба передасть копію заяви до органів Міндоходів, не залучаючи до цього процесу платника. 

Не забули й про трансфертне ціноутворення. Олена Мазурова підкреслила, що до 1 вересня 2014 бізнесу надано перехідний період для адаптації до норм закону, який набув чинності 1 вересня 2013 року. Це означає, що якщо в ході перевірки будуть виявлені порушення, сума нарахованого штрафу становитиме 1 гривню, але тільки до 1 вересня 2014 року. Крім того, відстрочка не стосується відповідальності за не надання звітності по контрольованих операціях.

Начальник інспекції нагадала присутнім про оподаткування нерухомого майна та обмежень щодо готівкових розрахунків для фізичних осіб протягом одного дня в межах 250 тис. грн. 

 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»