• Посилання скопійовано

Здійснення госпсуб'єктами інтернет-торгівлі алкоголем та сигаретами не можливе

Податківці висловили свою позицію щодо роздрібної інтернет-торгівлі алкоголем та тютюновими виробами

Міндоходів у загальнодоступному інформаційно довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 115.05) зазначило, що роздрібна торгівля алкоголем (крім столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватися госпсуб’єктами всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

Роздрібна торгівля алкогольними напоями здійснюється відповідно до Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями (постанова КМУ від 30.07.1996 р. №854). Зокрема, Правилами передбачено обов'язок госпсуб’єкта забезпечити стан приміщень для роздрібної торгівлі алкогольними напоями відповідно до санітарно-технічних, санітарно-гігієнічних, технологічних, протипожежних та інших норм, а також можливість використання електронних платіжних засобів під час здійснення розрахунків за продані товари відповідно до законодавства.      

Суб’єкт господарювання повинен мати торговельне приміщення (будівлю) площею не менш як 20 кв. метрів, обладнане відповідним торговельно-технологічним устаткуванням (вітрини, прилавки, пристінні гірки тощо), охоронною і протипожежною сигналізацією, з достатнім освітленням, опаленням і вентиляцією, а у випадках, передбачених законодавством, забезпечити умови для застосування РРО, зберігання матеріальних цінностей.

Роздрібна торгівля тютюновими виробами повинна здійснюватися відповідно до Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами (наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. № 218), які, зокрема, передбачають наявність відповідних складських приміщень для належного зберігання та здійснення реалізації тютюнових виробів. 

Отже, оскільки торгівля алкогольними напоями та тютюновими виробами повинна здійснюватися відповідно до Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, які, зокрема, передбачають наявність відповідних торговельних та складських приміщень для здійснення реалізації цих виробів, суб’єкт господарської діяльності не має права займатись торгівлею алкогольними напоями та тютюновими виробами через Інтернет-магазин.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»