• Посилання скопійовано

Які види діяльності належать до креативних індустрій. Уряд затвердив перелік

Уряд на своєму засіданні 24 квітня ухвалив проект розпорядження «Про затвердження видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій»

Які види діяльності належать до креативних індустрій. Уряд затвердив перелік

Урядовий портал розповідає, що Уряд на своєму засіданні 24 квітня ухвалив проект розпорядження «Про затвердження видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій».

Нормативний акт розроблено Міністерством культури України на виконання пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України від 19.06.2018 р. №2458-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про культуру» щодо визначення поняття «креативні індустрії».

Документом визначено перелік видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій, відповідно до Національного класифікатора України. Перелік охоплює види економічної діяльності у сфері креативних індустрій на етапі створення креативного продукту у таких секторах:

  • візуальне, сценічне, аудіальне, аудіовізуальне мистецтво;
  • дизайн;
  • література і видавнича діяльність;
  • нові медіа та ІТ;
  • архітектура й урбаністика;
  • реклама, маркетинг і PR; бібліотеки, архіви та музеї;
  • народні художні промисли.

Застосування переліку дасть змогу ідентифікувати креативні індустрії у структурі української економіки і створить передумови для отримання статистичної інформації щодо стану креативних індустрій. Оскільки креативні індустрії мають позитивний вплив на економіку, соціальну інтеграцію, гуманітарну сферу, використання переліку уможливить кількісне та якісне розуміння щодо  внеску креативних індустрій у ВВП, працевлаштування, підприємницьку діяльність, децентралізацію, культурні та освітні процеси.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»