• Посилання скопійовано

Карантин вихідного дня розглянуть вже сьогодні. Уряд «готовий підставити плече»

Кабмін планує відновити виплати на дітей для родин підприємців, розширити допомогу по частковому безробіттю та ввести механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня

Карантин вихідного дня розглянуть вже сьогодні. Уряд «готовий підставити плече»

Вже сьогодні, 11 листопада, за ініціативи МОЗ буде розглянуто зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Денис Шмигаль.

З його слів, Уряд після консультації з бізнесом та експертами обрав таку модель карантинних заходів, яка забезпечить функціонування економіки та не допустить перевантаження медичної системи.

Повний перелік обмежень на засіданні Уряду представить міністр охорони здоров’я Максим Степанов ( а ми повідомимо про це в окремій новині).

 

Як Уряд планує підтримати бізнес?

Уряд готовий підставити плече (?!!!), щоб підтримати підприємців під час посиленого карантину вихідного дня. На цього наголосив у своєму повідомленні  у Facebook Денис Шмигаль.

Кабмін розуміє, що будь-які обмежувальні заходи впливають на роботу частини бізнесу. Тому в планах повною мірою відновити та розширити такі програми підтримки:

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм виробництва. Це програма по частковому безробіттю, завдяки якій навесні-влітку вдалося зберегти понад 450 тисяч робочих місць;
  • виплати на дітей для родин підприємців, що діяли навесні цього року;
  • разом із Торгово-промисловою палатою опрацьовується механізм реалізації форс-мажорних обставин у зв’язку з карантином вихідного дня.

*** 

Чому необхідний карантин вихідного дня?

"Франція, Німеччина, Італія, Польща, Чехія та багато інших країн Європи один за одним оголошують про запровадження локдауну. Всі розуміють, що потрібно діяти, а карантинні заходи — це найбільш дієвий інструмент для розірвання ланцюгу захворювання та збереження життя людей",зауважив Прем'єр-міністр .

Повний локдаун завдав би непоправної шкоди економіці. А от карантин вихідного дня, на думку Шмигаля, дозволить Україні уникнути продовження стрімкого зростання захворюваності коронавірусом і зафіксувати її на поточному рівні. Про це він заявив у програмі "Hard Влащенко".

Він зазначив, що локдаун вихідного дня дозволить працювати економіці в теперішньому режимі, без обмежень у будні. Якби держава ввела повноцінний локдаун, то до кінця року мала б проблеми з здійсненням виплат з бюджету, в тому числі і соціальних.

"Локдаун вихідного дня - це можливість, не зупиняючи економіку в робочий час, зупинити ось цей геометричний ріст пандемії і зафіксувати його хоча б на поточному рівні. Локдаун на два тижні нічого не дасть, за розрахунками він повинен бути мінімум три тижні", - сказав Шмигаль.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Підприємництво

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Підприємництво»