• Посилання скопійовано

В Одесі запроваджено мораторій на будівництво яток

В Одесі запроваджується мораторій на будівництво нових яток, будок і торгових павільйонів. Про це сьогодні на апаратній нараді заявив міський голова Олексій Костусєв.

Як пояснив віце-мер Олександр Орлов, таке рішення було ухвалено у зв’язку з набранням чинності новою редакцією Закону «Про містобудівну діяльність», згідно з якою змінився порядок контролю над розміщенням подібних об’єктів.

Він зазначив, що мораторій триватиме 2-3 місяці — доти, доки органи місцевого самоврядування не приведуть чинні правила у відповідність до зміненого законодавства.

А наразі міська влада займеться впорядкуванням ситуації з уже наявними малими архітектурними формами: ті з них, які не мають відповідного пакета документів, будуть зносити. Насамперед очищатимуть від незаконних об’єктів історичний центр, а відтак — основні магістральні проїзди та площі.

Точну кількість об’єктів, які підлягають знесенню, Олександру Орлову важко назвати, проте він зазначив, що, наприклад, у районі Привокзальної площі, на його думку, має залишитися не більше 10% від загальної кількості яток і павільйонів, які розміщені там на сьогодні.

 

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»