• Посилання скопійовано

Мін’юст запропонував автоматично зареєструвати госпсуб’єктів, які не подали відомості до ЄДР

Міністерство юстиції запропонувало включити до Єдиного державного реєстру відомості про юридичних та фізичних осіб ? підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2004 року, які досі не подали державному реєстратору відомості про себе

Відповідний проект закону винесено Мін’юстом на громадське обговорення.
У відомстві повідомили, що спрощення окремих положень Закону «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» щодо спрощення механізму державної реєстрації припинення суб’єктів господарювання» полегшить державну реєстрацію підприємницької діяльності.
Так, пропонується вилучити розділ, який передбачає завершення через рік після набрання чинності цим законом терміну включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб ? підприємців відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб ? підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2004 року.
Пропонується також вилучити положення, яке зобов’язує всіх юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, створених і зареєстрованих до 1 липня 2004 року, подати державному реєстратору реєстраційну картку для включення відомостей про них до Єдиного державного реєстру.
Крім того, пропонується вилучити положення про те, що свідоцтва про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, оформлені з використанням бланків старого зразка та видані до 1 липня 2004 року, після настання встановленого законом строку вважаються недійсними.

Джерело: Міністерство юстиції

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»