• Посилання скопійовано

Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів, - Укрдержреєстр

Передбачається, що розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору визначатимуться Кабміном, а для соціально незахищених верств населення будуть встановлені пільги

Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів, - Укрдержреєстр

Закон України «Про внесення змін до Закону України  «Про нотаріат», розроблений Міністерством юстиції, убезпечить українців від неконтрольованого зростання цін на послуги нотаріусів. Про це заявив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

За його словами, з 1 січня цього року майже 7 тис. нотаріусів отримали право здійснювати державну реєстрацію нерухомого майна. Оскільки операції з нерухомістю відбуваються, перш за все, на вторинному ринку, то сьогодні майже 50% угод здійснюється саме нотаріусами. До кінця року цей показник, на думку Д. Ворони, зросте до 70%.

" У той же час, ми отримуємо інформацію щодо суттєвої різниці вартості послуг нотаріусів залежно від регіону. Українці не повинні переплачувати за послуги нотаріусів – це чітка позиція. Саме тому сьогодні Міністерством юстиції розроблені зміни до законодавства, які передбачають обмеження вартості послуг нотаріусів, в тому числі і приватних», - зауважив голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона.

Він зазначив, що змінами до закону передбачається, що розміри ставок та порядок сплати нотаріального збору визначатимуться Кабінетом Міністрів України, а для соціально незахищених верств населення будуть встановлені пільги.

Голова відомства також додав, що Державною реєстраційною службою України розроблено законопроект щодо надання нотаріусам повноважень з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Джерело: Державна реєстраційна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»