• Посилання скопійовано

Гроші від родичів з-за кордону пропонується оподатковувати за нульовою ставкою

Для фізосіб-платників податків, які отримали дохід з іноземним джерелом походження, податкова ставка дорівнює нулю за умови, якщо такий дохід отримано в подарунок в результаті укладення договору дарування від членів сім'ї першого ступеня споріднення, опікунів або піклувальників

Гроші від родичів з-за кордону пропонується оподатковувати за нульовою ставкою

15 нардепов во главе с Андреем Парубием подали в ВР законопроект № 2535а о внесении изменений в Налоговый кодекс относительно налогообложения доходов граждан Украины, которые работают за ее пределами.

Законопроектом предлагается определить, что для физлиц-налогоплательщиков, которые получили доход с иностранным источником происхождения, налоговая ставка равна нулю при условии, если такой доход получен в подарок в результате заключения договора дарения от членов семьи первой степени родства, опекунов или попечителей. 

Целью проекта является восстановление социальной справедливости, защиты прав и законных интересов граждан Украины, обеспечения благоприятных условий для возможности законно получать заработанные средства из-за рубежа семьями работников.

Согласно НК в случае, если источник выплат любых налогооблагаемых доходов является иностранным, то сумма такого дохода включается в состав общего годового налогооблагаемого дохода налогоплательщика - получателя, который обязан подать годовую налоговую декларацию, и облагается налогом по ставкам 10 % и 15 % от суммы в зависимости от ее величины. Это антисоциальная и дискриминационная норма, уверяют депутаты.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»