• Посилання скопійовано

Уряд ухвалив законопроект щодо створення Служби фінансових розслідувань

Сьогодні, 22 березня, Кабінет Міністрів України схвалив законопроект щодо створення Служби фінансових розслідувань (СФР)

Уряд ухвалив законопроект щодо створення Служби фінансових розслідувань

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Цей законопроект був розроблений Міністерством фінансів разом з експертами та доопрацьовано в робочій групі, яка була створена Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

До основних функцій Служби належатиме виявлення, припинення, розкриття та досудове розслідування злочинів проти інтересу держави в економічній, фінансовій та податковій сферах. Новий орган також буде проводити аналітичну та профілактичну роботу щодо виявлення факторів, які уможливлюють вчинення таких злочинів.

Особливістю нової Служби є зміна силового підходу на комплексний і аналітичний – з використанням сучасних методик розслідувань. Служба буде повністю демілітаризована, сформована з нових людей, які отримуватимуть гідні заробітні плати, та виведена зі складу Державної фіскальної служби.

Створення Служби фінансових розслідувань підтримав Президент та Прем’єр-міністр України. Це також передбачено Коаліційною угодою, Планом дій Уряду, та Меморандумом про співпрацю України із МВФ. Даний законопроект активно підтримали українські бізнес-асоціації та громадські об'єднання.

 

Що це дає?

Створення СФР – це стратегічний крок для поліпшення бізнес-клімату, залучення інвестицій та подальшого розвитку економіки.

Результатом роботи нової Служби буде протидія вищому рівню економічної та фінансової злочинності, уникненню оподаткування та розкраданню грошей, а також захист банківської та фінансової систем і зменшення втрат бюджету.

 

Що далі?

Найближчим часом проект Закону буде розглянуто на Національній раді реформ та внесено на розгляд до Верховної Ради. Вже зараз ведеться робота над практичним запуском СФР.

Завантажити презентацію>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»