• Посилання скопійовано

Оновлено Порядок інформування про порушення застосування податкової соціальної пільги

Затверджено новий Порядок інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування податкової соціальної пільги

Оновлено Порядок інформування про порушення застосування податкової соціальної пільги

Набрав чинності Наказ Мінфіну від 19.06.2017 р. №514, яким затверджено новий Порядок інформування роботодавців платника податку про наявність порушень застосування ПСП, позбавлення платника податку або про відновлення його права на податкову соціальну пільгу та форму Повідомлення про наявність порушень.

Згідно з наказом, контролюючі органи, аналізуючи показники податкової звітності, повідомлятимуть роботодавця про наявність виявлених на підставі даних податкової звітності чи документальних перевірок порушень працівником такого роботодавця застосування ПСП, про позбавлення працівника податку чи відновлення його права на ПСП  відповідно до  пп. 169.2.4 ПКУ.

Податковий орган, у повідомленні про порушення також зазначає про відновлення права працівника на ПСП, яка починає застосовуватись  з наступного місяця після місяця, в якому суми недоплати ПДФО та штраф у розмірі 100 % суми недоплати повністю погашені платником податку на підставі включення таких сум до його річної податкової декларації. 

Але такий порядок застосовується  у разі, якщо такі суми не були утримані податковим агентом за рахунок доходу працівника.

Про появу проекту цього Порядку ми писали тут>>> 

Про коригування 1 ДФ у разі надання ПСП працівнику, який не мав права на її застосування дивиться тут>>>

І насамкінець нагадуємо, що фізособа не може скористатися ПСП на новому місці роботи у місяці, в якому її було застосовано за попереднім. Детальніше про це у новині>>>

Читайте також:

Податківці нагадали про особливості надання податкової соцпільги багатодітним батькам>>>

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»