• Посилання скопійовано

Проект держбюджету-2018 - без зміни податкових ставок та з мінімальною зарплатою понад 3700 грн

«Ми маємо забезпечити повну прогнозованість для підприємців - ставки податків змінюватися не будуть. Ми зберігаємо по всіх податках сталу систему», - В. Гройсман

Проект держбюджету-2018 - без  зміни податкових ставок та з мінімальною зарплатою понад 3700 грн

Проект державного бюджету на наступний рік не передбачає суттєвих податкових змін, а саме збільшення податків чи зміни ставок.  Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з провідними компаніями України.

Зустріч пройшла під головуванням Президента України Петра Порошенка і за участі керівництва Генеральної прокуратури та правоохоронних органів.    

«Ми маємо забезпечити повну прогнозованість для підприємців - ставки податків змінюватися не будуть. Ми зберігаємо по всіх податках сталу систему», - сказав Глава Уряду.

Окрім того, сьогодні в ефірі «Українського радіо» Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що на сьогодні в проекті Державного бюджету зафіксована цифра на рівні більш ніж 3 700 гривень.

"Хоча нещодавно була заява фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді України про те, що народні депутати вважають обґрунтованою цифру 4 тис. гривень, і я абсолютно підтримую позицію фракції у цьому питанні. І я сподіваюся, що в процесі роботи над Держбюджетом у Верховній Раді ми покажемо, коли до такої цифри ми зможемо довести рівень мінімальної зарплати», - сказав він.

Павло Розенко наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі у цьому році призвело до суттєвої легалізації зарплат та зростання доходів працівників бюджетної сфери. «Пам’ятаєте як нас лякали і величезною інфляцією, і втратою робочих місць, і закриттям підприємств? Разом з тим ми не побачили ніякого зростання безробіття, жодне потужне велике підприємство не закрилося через підвищення мінімальної зарплати. Навпаки – це призвело до значної легалізації заробітних плат, заробітні плати працівників бюджетної сфери суттєво зросли порівняно з 2016 роком», - зауважив Віце-прем’єр-міністр.

«Тобто жодного негативу від підвищення мінімальної заробітної плати ми не побачили. Тому таким курсом, я переконаний, влада піде і далі», - наголосив Павло Розенко.

Нагадаємо, що за словами В. Гройсмана, узгоджений проект держбюджету на 2018 рік буде представлений 15 вересня і одразу переданий в Парламент.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»