• Посилання скопійовано

Податок на виведений капітал буде вводитися поетапно, — Южаніна

Запровадження в Україні податку на виведений капітал замість податку на прибуток – одне з гострих питань перемовин України з МВФ. Адже за умовами участі в програмі кредитування Україна не має права кардинально змінювати податкову систему

Податок на виведений капітал буде вводитися поетапно, — Южаніна

Для того, щоб запровадити податок на виведений капітал з початку 2019 року, відповідний законопроект має бути прийнято в цілому перед другим читанням проекту Закону «Про Державний бюджет на 2019 рік». Це дозволить внести необхідні зміни в остаточну редакцію головного фінансового документу. На цьому наголосила Голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна під час спілкування з представниками ЗМІ.

За її словами, запровадження в Україні податку на виведений капітал замість податку на прибуток – одне з гострих питань перемовин України з Міжнародним валютним фондом, адже за умовами участі в програмі кредитування Україна не має права кардинально змінювати податкову систему.

За інформацією Мінфіну, МВФ може погодитися на запровадження ПнВК з наступного року в іншому, ніж це запропоновано зареєстрованим законопроектом №8557, у форматі – поетапно для окремих категорій платників.

Голова Комітету переконана, головне, щоб модель ПнВК підтримував бізнес і вона забезпечила очікувані результати стимулювання підприємств, нівелюючи практику ухилення від сплати податків.

«Замінюючи податок на прибуток податком на виведений капітал, ми вже за рік матимемо позитивні результати – зможемо зрозуміти його вплив на економіку та прорахувати мультиплікативний ефект від його запровадження, оцінити зростання виробничих потужностей та оборотів підприємств і, як наслідок, збільшення сум сплачуваних ними податків», – підкреслила Ніна Южаніна.

Остаточне рішення Міжнародного валютного фонду Мінфін має оголосити до кінця жовтня. Розгляд законопроекту профільним Комітетом запланований на наступному засіданні 6 листопада 2018 року.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Сайт Ніни Южаніної

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»