• Посилання скопійовано

Кабмін затвердив проект закону про ринок землі

Законопроект пропонує дозволити покупку землі громадянам України, юридичним особам, територіальним громадам і державі

Кабмін затвердив проект закону про ринок землі

«РБК-Україна» розповідає, що Кабмін затвердив проект закону про ринку сільськогосподарської землі і передає його до парламенту. Про це написав у Facebook нардеп Олексій Гончаренко.

Зазначимо, законопроект пропонує дозволити покупку землі громадянам України, юридичним особам, територіальним громадам і державі.

Крім того, в законопроекті говориться про те, що іноземці зможуть отримувати землі у власність в порядку спадкування за законом. При цьому вони зобов'язані будуть продати її протягом року з дня набрання права власності.

Пріоритетне право купівлі землі матимуть орендарі, за умови оплати за ціною, по якій вона продається. Українці з правом постійного користування, правом успадкованого володіння ділянками державної та комунальної власності мають право на викуп з розстрочкою платежу до 5 років за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок без проведення земельних торгів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив проти дозволу купівлі землі іноземцями. Зеленський раніше запропонував провести широке публічне обговорення моделі ринку землі в Україні, оскільки це питання є дуже чутливим.

Крім цього, Зеленський доручив новому Кабінетові міністрів до 1 жовтня внести в парламент законопроект про ринок землі, а Верховній раді – до зими скасувати мораторій.

***

UPD_26/09/2019

Від редакції: На сайті ВРУ вже зареєстровано відповідний законопроект під номером №2178. З його текстом можна ознайомитися тут.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»