• Посилання скопійовано

На надання послуг з технічного обслуговування та ремонту автомобілів потрібен патент

Я — фізособа-підприємець на загальній системі оподаткування, планую займатися технічним обслуговуванням автомобілів. Працюватиму виключно з юридичними особами у безготівковій формі. Чи потрібен у такому разі торговий патент?

Підпунктом 267.1.1 ст. 267 ПКУ (зі змінами та доповненнями) визначено, що платниками збору є суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи — підприємці), їхні відокремлені підрозділи, які отримують в установленому цією статтею порядку торгові патенти та провадять, зокрема, діяльність з надання платних побутових послуг.
Платні послуги з метою розділу XII ПКУ — це діяльність, пов’язана з наданням побутових послуг для задоволення особистих потреб замовника за готівку, а також з використанням інших форм розрахунків, включаючи платіжні картки. Перелік платних послуг, для надання яких потрібно придбавати торговий патент, визначається КМУ (пп. 14.1.151 ст. 14 ПКУ).
Перелік платних побутових послуг, на провадження діяльності з надання яких придбавається торговий патент, затверджено постановою КМУ №1258 від 29 грудня 2010 року.
Зважаючи на вищезазначене та з огляду на те, що вид діяльності, яким Ви плануєте займатися (послуги з технічного обслуговування та ремонту автомобілів), наведено у Переліку платних послуг, то Вам потрібно придбавати торговий патент незалежно від того, в якій формі розрахунків (готівковій чи безготівковій) буде здійснюватися сплата за надані послуги.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»