• Посилання скопійовано

Фізособам-підприємцям дозволили займатися обігом наркотичних засобів

Фізособа-підприємець, яка має намір здійснювати діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, подає особисто або через уповноважену інституцію заяву органу ліцензування

Відповідні зміни внесено до Порядку ліцензування діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
Кабмін постановою від 07.11.2012 р. №1029 вніс зміни до Порядку ліцензування діяльності, пов'язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, поширивши його дію на фізичних осіб — підприємців, які мають ліцензію на здійснення медичної або ветеринарної практики. Таким чином, цією постановою фізособам-підприємцям дозволили здійснювати діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.
Так, згідно з документом, фізособа-підприємець, яка має намір здійснювати діяльність, пов'язану з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, подає особисто або через уповноважену інституцію заяву органу ліцензування, в якій зазначаються прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків, вид діяльності, на здійснення якої фізособа має намір отримати ліцензію.
Фізособі-підприємцю можуть відмовити у видачі ліцензії, зокрема якщо за наслідками медогляду фізособі-підприємцю встановлено діагноз психічного розладу, пов'язаного зі зловживанням алкогольними напоями, наркотичними засобами або психотропними речовинами.
Також підставами для відмови у видачі ліцензії може бути наявність у фізособи-підприємця або серед її працівників не знятої або не погашеної в установленому порядку судимості за скоєння злочинів середньої тяжкості, тяжких або особливо тяжких злочинів чи злочинів, пов'язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.
Також згідно зі змінами збільшено термін розгляду органом ліцензування заяви про видачу ліцензії та документів, що додаються до неї, до 10 робочих днів з дати надходження заяви. Сьогодні цей термін становить 10 календарних днів.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»