• Посилання скопійовано

Якщо торгуєш або надаєш платні побутові послуги – придбай торговий патент!

Для провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг торгові патенти придбаються окремо для кожного пункту продажу товарів, пункту з надання платних послуг

Якщо торгуєш або надаєш платні побутові послуги – придбай торговий патент!

Відповідно до ст. 267 Податкового кодексу України платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), їх відокремлені підрозділи, які отримують в установленому порядку торгові патенти та, зокрема, провадять торговельну діяльність у пунктах продажу товарів і діяльність з надання платних побутових послуг за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України.

Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється органами місцевого самоврядування з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг. Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг на території міста Києва затверджені рішенням Київської міської ради від 23.06.2011 року №242/5629 (із змінами та доповненнями).

Для провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг торгові патенти придбаються окремо для кожного пункту продажу товарів, пункту з надання платних послуг. 

Платники збору, які провадять торговельну діяльність або надають платні послуги (крім пересувної торговельної мережі) сплачують збір за місцезнаходженням пункту продажу товарів або пункту з надання платних послуг.

Платники збору, які здійснюють торгівлю через пересувну торговельну мережу сплачують збір за місцем реєстрації.

За провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг збір сплачується щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю.

Перелік платних побутових послуг, на провадження діяльності з надання яких придбавається торговий патент, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. № 1258, розміщено на веб-сайті ДПС у м.Києві.

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»