• Посилання скопійовано

Змінено ліцензійні умови провадження госпдіяльності з надання фінпослуг

Ліцензійні умови приведено у відповідність до вимог чинного законодавства

Змінено ліцензійні умови провадження госпдіяльності з надання фінпослуг

Уряд постановою від 22.05.2019 р. №427 вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів).

Зазначені умови приведено у відповідність із вимогами чинного законодавства, зокрема, до законів України "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність""Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні""Про недержавне пенсійне забезпечення""Про кредитні спілки".

Прийняття акта дозволить органу ліцензування видавати фінансовим установам такі ліцензії на провадження госпдіяльності з надання фінпослуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів):

  • на надання гарантій та на надання поручительств (з обмеженням щодо надання гарантій) — кредитним спілкам;
  • на послуги в системі накопичувального пенсійного забезпечення в частині надання послуг у накопичувальній системі пенсійного страхування недержавним пенсійним фондом — суб’єктом другого рівня системи пенсійного забезпечення — недержавним пенсійним фондам.

Ця постанова набере чинності 29 липня 2019 року (через два місяці з дня її опублікування). 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»