• Посилання скопійовано

Діяльність у сфері телекомунікацій не буде підлягати ліцензуванню

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект, яким скорочується перелік видів діяльності, які потребують ліцензування

Діяльність у сфері телекомунікацій не буде підлягати ліцензуванню

10 вересня 2019 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №1050, яким скорочується перелік видів діяльності, які потребують ліцензування. Цей законопроект усував неточності у законодавстві. За відповідне рішення проголосувало 338 депутатів.

Зазначається, що законопроект пропонує виключення з переліку видів діяльності, на здійснення яких потрібно отримати ліцензію, діяльність у сфері телекомунікацій.

Раніше парламентарі ухвалили закон про телекомунікації, у якому для провадження цієї діяльності не потрібно отримувати ліцензію, однак з відповідного переліку цю діяльність не виключили.

Депутати сподіваються, що ухвалення цього закону призведе до зменшення адміністративного тиску на бізнес в Україні.

 

Від редакції

За пояснювальною запискою до проекту №1050, з метою вирішення зазначених неузгодженостей норм законів проектом Закону пропонується внести зміни до Закону про ліцензування в частині виключення з переліку видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, діяльності у сфері телекомунікацій, та Закону про телекомунікації в частині заміни ліцензування видів діяльності у сфері телекомунікації на надання повідомлення суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері телекомунікацій, про початок провадження діяльності.

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»