• Посилання скопійовано

В Україні скасують більшу частину дозволів

В Україні буде запроваджена так звана «регуляторна гільйотина», завдяки чому скасують механізми надання більшості дозволів

В Україні скасують більшу частину дозволів

Сайт ВРУ повідомляє, що в Україні буде запроваджена так звана «регуляторна гільйотина», завдяки чому скасують механізми надання більшості дозволів. Залишаться лише ті, що є необхідними для збереження життя людей. Наприклад, атомні електростанції повинні мати дозволи.

Про це розповів народний депутат, голова Комітету ВР із питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Законом у нас передбачено лише 120 дозволів, однак різноманітними підзаконними актами ця кількість збільшена фактично у п’ять разів. Це є стримувальним фактором у розвитку бізнесу, оскільки кожен із цих дозволів пов'язаний із процедурою видачі, перевірками, а все це створює корупційні ризики. З урахуванням нашої державної системи, що сформувалася за 30 років і дуже прихильна до корупційних проявів, це створює додаткове навантаження на бізнес під час війни», - сказав політик.

Він переконаний, що дерегуляція системи видачі дозволів важлива не лише на час війни, її треба загалом кардинально переглянути.

Крім того, за словами народного депутата, в Україні для полегшення роботи бізнесу пропонується проведення податкової реформи адміністрування.

«Йдеться про податкову у смартфоні, коли фактично всі податкові процедури будуть здійснюватися в електронній формі. Підприємець чи фізична особа-платник податків не контактуватиме з державним органом. Це електронний аудит, передзаповнення податкової декларації тощо. Це надсучасна податкова служба за кращими європейськими зразками», - наголосив парламентарій.

Він додав, що ця реформа впроваджуватиметься протягом 2023 року.

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»