• Посилання скопійовано

Як повернення довоєнних податків вплинуло на ціни на пальне?

Верхньої межі не досягнуто і, як попереджають експерти, за підсумками серпня подорожчання пального може бути більш суттєвим: до 60 гривень за літр бензину, до 55 – за літр дизельного палива

Як повернення довоєнних податків вплинуло на ціни на пальне?

Пальне за місяць після підвищення податків подорожчало майже на 10% – Держстат. Про це повідомила Южаніна у своєму Телеграм-каналі.

За даними відомства, у липні порівняно з червнем бензин А-92 подорожчав на 14,9% (до 47,1 гривень за літр), бензин А-95 – на 7,1% (до 49,1 гривень за літр).

Дизельне паливо подорожчало на 9,8% – до 48,5 гривень за літр.

Скраплений газ для автомобілів подорожчав на 6,8% – до 23,6 гривень за літр.

І це ще не береться до уваги серпень, а в цьому місяці ми вже бачимо на стелах АЗС зовсім інші ціни.

Тобто верхньої межі не досягнуто і, як попереджають експерти, за підсумками серпня подорожчання пального може бути більш суттєвим: до 60 гривень за літр бензину, до 55 – за літр дизельного палива.

Зауважимо, що, за даними НБУ, повернення довоєнного рівня податків додасть приблизно 0,7% до інфляції.

Це той додатковий "інфляційний" податок, який без збільшення заробітних плат, пенсійних та інших видів виплат призведе до зменшення купівельної спроможності населення.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»