• Посилання скопійовано

Оформити ліцензії та дозволи для бізнесу можна буде в Дії

Уряд підтримав реалізацію протягом двох років експериментального проєкту щодо запровадження першого етапу Єдиної державної е-системи дозвільних документів. Функціонал єДозволу буде також доступний у межах комплексної послуги е-Підприємець

Оформити ліцензії та дозволи для бізнесу можна буде в Дії

5 липня на черговому засіданні КМУ погоджено пропозицію Міністерства економіки та Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації протягом двох років експериментального проєкту щодо запровадження першого етапу Єдиної державної електронної системи дозвільних документів. 

Затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту. Про це повідомив Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Дія Порядку поширюється на субʼєктів господарювання, які виявили намір приєднатися до експериментального проєкту щодо подання:

- документів для отримання адміністративних послуг у сфері охорони праці, у сфері ліцензування (видача ліцензії, зупинення дії ліцензії повністю або частково, відновлення дії ліцензії повністю або частково, анулювання ліцензії повністю або частково, розширення або звуження провадження господарської діяльності);

- скарг на дії органів ліцензування в електронній формі засобами Єдиної державної електронної системи дозвільних документів.

 Для участі у першому етапі були обрані 12 ліцензій. 

Цим же рішенням КМУ визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 11.08.2021 №895 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи дозвільних документів». 

З текстом Постанови №795 можна ознайомитися тут.

 

Деталі від Федорова

Своєю чергою, Федоров у пості в Телеграм-каналі наголосив, що на першому етапі будуть доступні ліцензії та декларації у сфері охорони праці, з вересня можна буде отримати ліцензію на ветеринарну діяльність.

Перелік сфер і послуг поступово розширюватиметься.

 

Як це буде на практиці?

За інформацією Мінцифри, система автоматично перевірить документи, які завантажить користувач за спеціальним алгоритмом. Якщо рівень ризику низький – реєстрація відбудеться автоматично. Якщо система знайшла ризик – вашу заяву розгляне представник держоргану і надасть відповідь про видачу ліцензії протягом 10 днів.

Із єДозволом підприємці в кілька кліків зможуть: 

  • подавати заяви про отримання, відновлення, зупинення чи анулювання ліцензій, розширення або звуження господарської діяльності;
  • інформувати про зміни в документах та відомостях, які долучалися до заяви;
  • створювати та подавати декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці;
  • отримувати інформацію про стан чи результати розгляду електронних документів; 
  • оплачувати надання адмінпослуг; 
  • скаржитися на дії органу ліцензування щодо порушення ним вимог законодавства у сфері ліцензування. 

Функціонал єДозволу буде також доступний у межах комплексної послуги е-Підприємець.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»