• Посилання скопійовано

В Україні подорожчає вино, горілка та коньяк

У зв'язку з бажанням Міністерства фінансів збільшити мінімальні ціни на популярні спиртні напої алкоголь в Україні може знову подорожчати

Передбачається, що мінімальна ціна на горілку становитиме 30,1 грн, на коньяк — до 41 грн, а на вино — до 22 грн. У Мінфіні це пояснюють тим, що «нинішні ціни не відповідають реальному рівню витрат на виробництво, оскільки не відображають зростання цін на енергоносії, спирт та інші складові алкогольної продукції».
У наданому міністерством аналізі зазначено: з огляду на те що основною метою запровадження мінімальної ціни на алкогольні напої є боротьба з «незаконним» виробництвом і обігом алкогольної продукції, невідповідність розміру встановлених мінімальних цін собівартості виробництва нівелює її існування.
Великі учасники горілчаного ринку підтримують Мінфін. Своєю чергою, дрібні виробники алкогольної продукції вважають, що підвищення мінімальних цін на алкоголь стимулюватиме зростання тіньового ринку. Українські винарі також чекають зниження попиту на свою продукцію.

Джерело: Ура-Інформ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»