• Посилання скопійовано

Коньяки в Україні міститимуть 25% українського спирту

З 1 квітня 2013 року коньяком України матиме право називатися продукт, що містить не менше 25% коньячних спиртів українського походження

Про це повідомили у прес-службі Української корпорації з виноградарства та виноробної промисловості «Укрвінпром».
«Ця норма потрібна з метою розвитку вітчизняної зони сировини області, захисту українського коньячного виробництва і зміцнення іміджу нашої країни», — зазначив віце-президент корпорації «Укрвінпром» В. Гисем.
За його словами, головною метою для галузі і країни має бути заповнення ринку, у перспективі зростаючого попиту, саме вітчизняним продуктом. «Природні і кліматичні умови України чудово підходять для виноробства. Вони дозволяють широко розвивати виноградно-виноробну галузь країни і виробляти виноробну продукцію високої якості, унікальні українські коньяки, які неможливо отримати в будь-якому іншому місці», — наголосив Гисем.
Віце-президент «Укрвінпрому» зазначив, що коньячна галузь має дуже великий строк окупності інвестицій. Без державної підтримки строк окупності інвестицій на садіння виноградників становить понад 15 років, що робить інвестиції у розвиток бази сировини дуже непривабливими.
За минулі 9 місяців державної підтримки галузі за рахунок 1,5% збору підприємства ще не отримали, а виноробна галузь в ЄС отримує величезні дотації, у тому числі і на виробництво коньячних спиртів, резюмував він.

Джерело: ТелеграфЪ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»