• Посилання скопійовано

Реєстрація земельних ділянок для населення подешевшає на третину

З впровадженням електронної кадастрової системи реєстрація земельних ділянок для населення подешевшає в середньому на 30%. Про це заявив голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Тимченко

Реєстрація земельних ділянок для населення подешевшає на третину

«Якщо раніше вартість реєстрації становила 225 грн, то зараз - 199 грн», - зазначив він.

За словами Тимченка, кадастрово-реєстраційна система з 1 січня стала повністю автоматизованою, тому реєстрація земельних ділянок здійснюватиметься швидше.

Глава Держагентства підкреслив, що це допоможе вирішити такі проблеми, як черги і корупцію.

Крім того, Тимченко повідомив, що портал з кадастровою електронною картою користується популярністю у населення.

«За перший тиждень сайт відвідали більше 120 тисяч чоловік. З них 60 тисяч - це наш рекорд - перебували там одномоментно», - зазначив Тимченко.

Крім того, з 1 січня 2013 року кожен українець через Інтернет може скористатися електронною публічною кадастровою картою, на якій можна буде побачити цифрову карту України, межі областей, районів, населених пунктів, окремих земельних ділянок та їх межі, кадастрові номери, форму власності, цільове призначення, а також карту з характеристиками ґрунтів українських земель.

Аліна Єремеєва

Джерело: ForUm

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»