• Посилання скопійовано

В Україні запрацював кириличний домен «УКР»

Інтернет-ресурси держорганів перейдуть на новий домен

В Україні запрацював кириличний домен «УКР»

В Україні нарешті створений і невдовзі почне працювати національний загальнодоступний кириличний домен верхнього рівня «.УКР». З завтрашнього дня в цьому домені почнеться реєстрація адрес органів державної влади українською мовою. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Уряду 21 серпня 2013 року.

«Впроваджуючи національний домен, ми значно розширюємо наш сегмент в Інтернеті», – зазначив Микола Азаров та додав, що це стало можливим завдяки довготривалій спільній роботі нашого Уряду разом із неурядовими організаціями.

За його словами, кирилична реєстрація адрес органів влади зробить їх набагато більш відкритими для простих громадян й, насамперед, тих, хто тільки починає знайомитися з Інтернетом. «Наприклад, відтепер, щоби зайти на Урядовий портал, не потрібно знати точне написання адреси латинськими літерами. Достатньо в адресній строчці набрати українською «Кабмін.укр» чи «КабінетМіністрів.укр», і ви гарантовано потрапите саме туди, куди потрібно. До того ж, адреси рідною мовою значно полегшать пошук в Інтернеті», - повідомив Микола Азаров.

Це – тільки початок, сказав він, а у перспективі кирилицю можна буде використовувати й при написанні адреси електронної пошти.

«Інтернет є невід’ємною часткою нашого життя. Тому чим доступнішим і, так би мовити, комфортнішим він буде для громадян, тим вищою буде і якість нашого з вами життя», - зазначив Глава Уряду.

 

 

 

Джерело: КМУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»