• Посилання скопійовано

Затверджено документи у сфері захисту персональних даних

Затверджено типовий порядок обробки персональних даних, а також Порядок здійснення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних

Затверджено документи у сфері захисту персональних даних

У зв’язку з виконанням Офісом Омбудсмана з 1 січня 2014 року нових функцій як уповноваженого органу у сфері захисту персональних даних, після публічного обговорення та внесених пропозицій наказом Уповноваженого з прав людини затверджено документи, які регулюють таку діяльність. Це:

Типовий порядок обробки персональних даних >>>

Порядок здійснення Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини контролю за додержанням законодавства про захист персональних даних та додатки до нього >>> 

Порядок повідомлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини про обробку персональних даних, яка становить особливий ризик для прав і свобод суб’єктів персональних даних, про структурний підрозділ або відповідальну особу, що організовує роботу, пов’язану із захистом персональних даних при їх обробці, а також оприлюднення вказаної інформації та додатки до нього.

З повними текстами базових документів у сфері захисту персональних даних можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Уповноваженого у розділі «Захист персональних даних».

Як відомо, здійснення Секретаріатом Уповноваженого нових функцій передбачено Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи захисту персональних даних».

У разі виникнення питань, пов’язаних зі сферою захисту персональних даних, звертайтеся за довідками за нижчевказаними номерами телефонів:

253-40-58 (Бем Маркіян Володимирович, Представник Уповноваженого з питань захисту персональних даних),

253-53-94 (Кривда Світлана Геннадіївна),

253-53-94 (Біла Олена Валеріївна).

 

Джерело: Уповноважений ВРУ з прав людини

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»