• Посилання скопійовано

Змінено порядок покупки і обігу спирту

Кабмин внес изменения в Порядок определения производителей и покупателей спирта и осуществления контроля за его оборотом

Змінено порядок покупки і обігу спирту

КМУ постановою від 18 червня 2014 р. № 194 затвердив зміни до Порядку визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обігом.

Згідно з постановою, для отримання спирту покупець надає постачальнику:

- довіреність покупця за встановленою формою — в разі отримання спирту представником покупця у постачальника;

- платіжний документ про внесення плати за спирт;

- платіжний документ про сплату акцизного податку або взятий на облік в Державній податковій службі податковий вексель на суму податку, нарахованого на обсяг спирту, якщо це передбачено Податковим кодексом України.

Відпуск спирту без зазначених документів забороняється.

У разі повернення спирту або невиправного браку, який утворився у процесі виробництва алкогольних напоїв, вищезазначені документи не надаються.

Також скасовано норму, яка дозволяла укладати договір на поставку спирту в поточному році. Отже, покупці до 1 жовтня року, що передує плановому, укладають з постачальниками договори на постачання спирту.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»