• Посилання скопійовано

Міністр фінансів встановив ключові показники ефективності в реформі ДФС

27 вересня Міністр фінансів Олександр Данилюк затвердив та надіслав Голові Державної Фіскальної Служби ключові показники ефективності (Key Performance Indicators —КРІ) в реформі ДФС

Міністр фінансів встановив ключові показники ефективності в реформі ДФС

КРІ були надіслані разом із листом Міністра фінансів до Голови ДФС, де визначаються стратегічні цілі та завдання на 2016-2017 роки, - повідомляє прес-служба Мінфіну.

Відповідна практика існує у багатьох країнах Європи, наприклад, Франції та Великобританії.

 

Навіщо Мінфін розробив КРІ для ДФС та як це працює? 

Результатом реформи ДФС має бути реальний позитивний ефект, відчутний для бізнесу. Для того, щоб досягти цього ефекту та виміряти його, Міністр фінансів встановив конкретні задачі по кожному з основних напрямків. Це і є КРІ. 

Одним із КРІ є регулярна оцінка задоволеності платників податків роботою ДФС. Те, наскільки бізнес задоволений роботою ДФС і буде найкращим індикатором реформи.

Голова ДФС має щомісячно звітувати про виконання цих КРІ та оприлюднювати ці звіти на сайті ДФС. Мінфін також буде оприлюднювати звіти ДФС на офіційному сайті Міністерства. Це дасть можливість абсолютно кожному контролювати ДФС у проведені реформи. 

 

Що конкретно це дасть? 

- Значно зменшить корупцію в ДФС

- Покращить керованість системи ДФС

- Зменшить рівень необґрунтованих перевірок та донарахувань

- Підвищить ефективність апеляційних оскаржень

- Зменшить рівень податкового боргу

- Мінімізує людський фактор

- Покращить якість сервісів

 

Як розроблялись КРІ для ДФС?

КРІ були розроблені разом з громадськими експертами та в партнерстві з НДІ фіскальної політики та Інститутом податкових реформ. Мінфін також проводив відкрите громадське обговорення КРІ, під час якого абсолютно кожен охочий міг вільно висловити свої ідеї та коментарі. Мінфін декілька разів представляв проміжні робочі версії КРІ громадським експертам для обговорення нових пропозицій. 

Мінфін прагне бути максимально відкритим у своїй роботі, тому КРІ так само, як і податкові зміни розроблялись з залученням якомога більш широкого кола осіб. Так законопроект щодо податкових змін, який Мінфін незабаром внесе на розгляд Уряду вже публічно підтримали Американська торгівельна палата, Всеукраїнське об’єднання підприємців малого та середнього бізнесу «Фортеця», Європейська бізнес асоціація, Спілка українських підприємців, а також об’єднання громадських експертів Реанімаційного Пакету Реформ, до складу якого входять провідні дослідницькі центри та громадські організації.

Ознайомитись з КРІ можна у презентації >>>

Додатково:

Лист Міністерства фінансів Голові Державної фіскальної служби Р.Насірову

Окреме доручення Міністра фінансів О.Данилюка Голові Державної фіскальної служби Р.Насірову 

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»