• Посилання скопійовано

Суд відправив Насірова під варту з альтернативою внесення застави в 100 млн грн

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для відстороненого голови ДФС Романа Насірова у вигляді арешту на 60 діб і призначив заставу в 100 млн гривень

Суд відправив Насірова під варту з альтернативою внесення застави в 100 млн грн

Таке рішення уночі 7 березня ухвалив суддя Олександр Бобровник, - повідомляє "Українська правда".

Слідчий суддя ухвалив: клопотання НАБУ, погоджене прокурором САП, задовольнити частково. Застосувати до Романа Насірова тримання під вартою, строком на 60 діб. Дата закінчення - 23.50 30 квітня. Застава 100 млн гривень.

Крім того суд поклав на Насірова ряд зобов'язань, зокрема:

  • не відлучатися з-за меж Києва без дозволу детектива, прокурора та суду,
  • утримуватися від спілкування з підозрюваними,
  • здати паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дозволяють покинути межі країни.

Крім того, Насіров зобов'язаний носити електронний браслет.

Нагадаємо, що раніше у понеділок, 6 березня, Солом'янський районний суд Києва двічі відмовив захисту Насірова у проведенні судово-медичної експертизи з визначення стану здоров'я.

6 березня громадські активісти пікетували будівлю суду в Києві, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

***

Новини на тему:

-  Голову ДФС Романа Насірова затримали працівники НАБУ (фото, відео)

Мирослав Продан: Всі працівники ДФСУ продовжують виконувати свої обов’язки

Джерело: Українська правда

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»