• Посилання скопійовано

Керівник Служби фінансових розслідувань отримуватиме 62 тисячі гривень, рядовий детектив - удвічі менше

Посадовий оклад керівника створюваної в Україні Служби фінансових розслідувань встановлено на рівні 40 прожиткових мінімумів - 62 тисячі гривень. У його заступників - 35 ПМ (56 тис.), керівників територіальних підрозділів - 30 (48 тис.), старших детективів - 22 ( 35,2 тис.), рядових детективів - 20 (32 тис. грн).

Керівник Служби фінансових розслідувань отримуватиме 62 тисячі гривень, рядовий детектив - удвічі менше

Посадовий оклад керівника створюваної в Україні Служби фінансових розслідувань встановлено на рівні 40 прожиткових мінімумів - 62 тисячі гривень. Про це пише в своїй статті для ZN.UA Юлія Самаєва.

За словами автора, саме зарплати співробітників СФР стали предметом суперечок при обговоренні створення служби в Кабміні.

"З одного боку, для країни з середньою ЗП в 6000 грн - суми вражаючі. З іншого - співробітники служби будуть розслідувати зловживання, в яких мова йде про мільйони. Тримати їх на ставці рядових держслужбовців - значить власноруч створювати корупційні ризики", - пише ZN.UA.

 

Оклади в СФР плануються такі: у керівника служби - 40 прожиткових мінімумів (64 тис. грн на сьогоднішній день), заступників - 35 (56 тис.), керівників територіальних підрозділів - 30 (48 тис.), старших детективів - 22 ( 35,2 тис.), рядових детективів - 20 (32 тис. грн).

 

"До окладу традиційно додаються надбавка за вислугу років, доплати за спецзвання, ранги держслужбовців і роботу, яка передбачає доступ до державної таємниці. Додатковим бонусом виступить медична страховка для працівників: самим працівникам СФР держава буде оплачувати 90% вартості страхового поліса, а членам їх сімей - 70%", - вказує автор.

 Як зазначив в коментарі ZN.UA міністр фінансів Олександр Данилюк, без високих зарплат в службу неможливо буде залучити кваліфікованих фахівців.

"Без нормальної зарплати неможливо залучити кваліфікованих фахівців, які будуть чесно і професійно працювати і відрізняти ВВП від ВДС, а ПДВ від ДСП", - зазначив він.

За словами Данилюка, згідно з розрахунками Мінфіну, для ефективної роботи Службі фінансових розслідувань буде потрібно близько 3 тисяч співробітників.

"Кількість працівників визначатиме Кабмін. За нашими розрахунками, службі необхідно не більше 3,5 тис. Чоловік, включаючи адміністративний персонал, щоб ефективно працювати", - зазначив міністр.

Глава Мінфіну також акцентував увагу на необхідності мінімізувати можливості для проходження в СФР екс-співробітників податкової міліції.

"Вони працювали в корумпованій системі і принесуть свої звички з собою. Критерії відбору співробітників будуть визначатися під кожну посаду. Але будуть і деякі загальні критерії - певний рівень грамотності, ерудиції, особливу увагу буде приділено знанням іноземних мов. У сучасному світі фінансові злочини не обмежуються кордонами, і багато підприємств ведуть зовнішньоекономічну діяльність, співробітникам необхідно буде читати контракти, інші документи і профільну літературу іноземною мовою або спілкуватись з правоохоронними органами з інших країн", - підкреслив глава Мінфіну.

Нагадаємо, 22 березня Кабінет міністрів України попередньо схвалив законопроект про Службу фінансових розслідувань (СФР).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Українська правда

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»