• Посилання скопійовано

Врегульовано механізм повернення мобільними операторами коштів за послуги з урахуванням пенсійного збору

Уряд затвердив постанову, якою усунув бар’єри для розвитку ринку мобільних платежів

Врегульовано механізм повернення мобільними операторами коштів за послуги з урахуванням пенсійного збору

Кабмін постановою від 04.07.2017 р. № 462 вніс зміни, зокрема, до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою КМУ від 03.11.1998 р. № 1740.

Визначено, що при поверненні користувачу невикористаних коштів за попередньо оплачені послуги оператором мобільного зв'язку повертаються кошти у повній сумі, тобто із урахуванням збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. При цьому сума вказаного збору компенсується оператору шляхом зменшення відповідних платежів зі сплати збору у майбутньому.  Постановою також усунені перешкоди для розвитку безготівкових розрахунків і дистанційного надання абонентам мобільного зв'язку фінансових послуг.

Окрім того, у новій редації викладено Звіт про нарахування та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з вартості послуг стільникового рухомого зв’язку, зокрема:
  • уточнено (у виносці до пункту 1), що у цьому рядку  послуги стільникового рухомого зв’язку слід зазначати без ПДВ та збору на обов’язкове державне пенсійне страхування;
  • додано два нові пункти - 5, у якому зазначатиметься сума повернутих коштів користувачам (споживачам) за невикористані послуги стільникового рухомого зв’язку (із урахуванням збору), і 6, у якому зазначатиметься сума поверненого таким користувачам (споживачам) збору. 
Внаслідок цього сума збору до сплати (пункт 7 Звіту) визначатиметься як різниця між сумою збору, розрахованою із загальної суми наданих послуг (пункт 2), сумою збору,  нарахованою на суми, перераховані неприбутковій організації (пункт 4) і сумою поверненого збору (пункт 6).  

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»