• Посилання скопійовано

Оновлено форму Реєстраційної картки розпорядника бюджетних коштів

Мінфін вніс зміни до Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів та виклав в новій редакції форму Реєстраційної картки розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів)

Оновлено форму Реєстраційної картки розпорядника бюджетних коштів

Мінфін наказом від 27.07.2017  р. №664 (зареєстрований в Мін'юсті 14.08.2017 р.):

У Порядку уточнено, що розпорядники бюджетних коштів та одержувачі бюджетних коштів заповнюють Реєстраційну картку та подають до органу Казначейства за місцезнаходженням в електронному вигляді та на паперовому носії інформації (два примірники) за підписом керівника установи (підприємства, організації), завіреним відбитком печатки (для одержувачів бюджетних коштів, які є суб'єктами господарювання, організаціями, використання печатки відповідно до законодавства не є обов’язковим).

Окрім того, з Порядку виключено норми, згідно з якими:

- код за Єдиним реєстром присвоювався одноразово з постійним строком дії та був унікальним в межах України;

- інформація про розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів) мала постійно зберігатися в архіві бази даних Єдиного реєстру, а код розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів) не міг більше використовуватися.

Також доповнено главу 5 Порядку щодо перевірки відповідності даних Єдиного реєстру даним мережі розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів.

Згідно зі змінами, якщо одержувач бюджетних коштів не перебував у мережі три попередні бюджетні періоди та не включений до мережі на поточний бюджетний період, а також не має залишків бюджетних коштів на рахунках і бюджетної заборгованості, орган Казначейства, в якому він зареєстрований, закриває відповідну Реєстраційну картку в Єдиному реєстрі.

Орган Казначейства може перереєструвати одержувача бюджетних коштів в Єдиному реєстрі на підставі поданих ним документів. При цьому код за Єдиним реєстром не змінюється.

Якщо розпорядник бюджетних коштів (одержувач бюджетних коштів) не включений до мережі протягом десяти попередніх бюджетних періодів, орган Казначейства, в якому він зареєстрований, виключає  до 1 березня наступного бюджетного періоду інформацію щодо такої установи з бази даних Єдиного реєстру. При цьому код за Єдиним реєстром може бути використаний для реєстрації інших розпорядників бюджетних коштів (одержувачів бюджетних коштів).

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»