• Посилання скопійовано

Президент ввів у дію нові санкції проти Росії

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення РНБО санкції проти фізосіб і компаній РФ

Президент ввів у дію нові санкції проти Росії

Відповідний указ №126/2018 від 14 травня опубліковано на сайті президента в ніч на 18 травня, - повідомляє «Економічна правда».

«Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - йдеться в указі.

Зазначимо, що даний наказ опубліковано в "Голосі України" 19.05.2018 р., і саме з цієї дати він набрав чинності!

Як повідомлялося, 2 травня РНБО України ввела в дію персональні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США і країн ЄС застосували відповідні рішення.

«Санкції вводяться з ініціативи Кабінету міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково по відношенню до фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування в окупованому Криму в рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької та Луганської областей тощо», - повідомили в РНБО.

В інформації зазначається, що також санкції введені відносно осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти нашої країни, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо.

«Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки», - додали в РНБО.

***

Читайте також: Кабмін припинив дію програми економічного співробітництва між Україною та Росією

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»