• Посилання скопійовано

У керівництві ПФУ зміни: О. Зарудного звільнили, а Є. Капінуса призначили

31 жовтня Уряд звільнив від обов'язків голови ПФУ Олексія Зарудного та призначив замість нього Євгена Капінуса

У керівництві ПФУ зміни: О. Зарудного звільнили, а Є. Капінуса призначили

Кабінет Міністрів України звільнив від обов'язків голови Пенсійного фонду України Олексія Зарудного і призначив замість нього Євгена Капінуса. Відповідне рішення було прийняте 31 жовтня під час засідання, - повідомив віце-прем`єр-міністр України Павло Розенко у коментарі РБК-Україна.

«Так, Кабмін звільнив від обов'язків голови Пенсійного фонду Олексія Зарудного і призначив замість нього Євгена Капінуса», - сказав він.

Зазначимо, Капінус обіймав посаду держсекретаря Мінфіну з лютого 2017 року до жовтня 2018 року.

До цього він був заступником міністра фінансів.

Раніше, з 2003 року, працював головним консультантом відділу з питань структурних змін та інфраструктури ринку в Адміністрації президента.

З 2005 року почав працювати в Головній службі соціально-економічного розвитку Секретаріату президента, де займав керівні посади.

З 2010 до 2011 року був радником віце-прем'єр-міністра секретаріату Кабінету міністрів, а потім працював координатором у Координаційному центрі економічних реформ при президентові.

У 2015 році очолив Координаційний центр забезпечення взаємодії з Кабміном.

Нагадаємо, що у Пенсійного фонду в липні виникли проблеми з виплатою пенсій українцям.

У Міністерстві фінансів повідомили, що свої зобов'язання перед ПФ в частині дотацій Кабінет міністрів виконав в повному обсязі, перерахувавши у січні-липні 83,4 млрд гривень. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що ініціює службове розслідування.

«Це ваша особиста відповідальність - вчасно виконувати обов'язки перед українськими пенсіонерами. Ще раз, хоча б день будуть затримки, я можу сказати, що я точно вам не пробачу», - пообіцяв прем'єр, звертаючись до голови ПФ Олексію Зарудному.

Керівник фонду заперечувати Гройсману не став, пізніше опублікувавши на сайті ПФ офіційні вибачення перед пенсіонерами, яким змістили дні виплат.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»