• Посилання скопійовано

Нові правила взяття на облік та інформації про фіноперації: опубліковано постанову!

23 вересня офіційно опубліковано постанову КМУ №850. Нею оновлено процедури подання інформації для взяття на облік (зняття з обліку) СПФМ; інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу; ведення Держфінмоніторингом обліку наданої інформації та ведення обліку суб’єктів фінмоніторингу

Нові правила взяття на облік та інформації про фіноперації: опубліковано постанову!

9 вересня Уряд затвердив постанову про деякі питання фінансового моніторингу, яка забезпечує приведення актів Уряду до нових вимог законодавства з питань фінансового моніторингу. Про це ми повідомляли тут.

Сьогодні, 23 вересня, текст постанови КМУ від 09.09.2020 р. №850 "Деякі питання організації фінансового моніторингу" офіційно опублікований в "Урядовому кур'єрі" №185/2020. Ця постанова набере чинності з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, що постановою затверджено:

СПФМ (суб’єкти первинного фінансового моніторингу – бухгалтерські компанії, аудитори, нотаріуси, адвокати та ін.) матимуть змогу подавати інформацію про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, через Електронний кабінет системи фінансового моніторингу. Такі нововведення дозволять зменшити матеріальні та часові затрати при виконанні своїх обов’язків в цій сфері.

Також надається змога СПФМ виконати свої обов’язки в частині подання нових видів повідомлень, а саме:

  • кейсового звітування про підозрілі фінансові операції або діяльність клієнтів;
  • розбіжності в інформації щодо кінцевих бенефіціарних власників клієнтів, встановленої в ході належної перевірки клієнта (так званої, «customer due diligence»), з інформацією, внесеною в ЄДР та застосування ризик-орієнтованого підходу.

Водночас визнано такими, що втратили чинність постанову КМУ від 5 серпня 2015 р. №552 та пункт 2 змін, що вносяться до постанов КМУ, затверджених постановою № 343.

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»