• Посилання скопійовано

Бізнес закликає Уряд переглянути мінімальні роздрібні ціни на алкоголь

Нині рівень мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вже не відповідає реальним витратам СГ на їх виробництво та реалізацію. Тому бізнес закликає КМУ переглянути мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої

Бізнес закликає Уряд переглянути мінімальні роздрібні ціни на алкоголь

ФРУ звернулася до Уряду з пропозиціями про перегляд мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Виробництво алкогольних напоїв в Україні поступово відновлюється, забезпечуючи зайнятість та стабільні надходження до державного і місцевого бюджетів. Одночасно провідні компанії відновлюють інвестиційні програми у модернізацію і розширення виробництва, експортні постачання.

Постанова Уряду №957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв» діє з 30 жовтня 2008 року. Відтоді до постанови було внесено точкові зміни у 2009 – 2018 роках. Останні зміни відбулась у 2021 році і стосувалась тільки категорії деяких вин.

За останні роки економічна ситуація та умови ведення бізнесу в України суттєво змінилися, в тому числі і в галузі виробництва алкогольних напоїв – значно зросли вартість сировини, виробничі витрати, енергоносіїв, логістики.

Водночас абсолютна більшість компаній докладала зусиль для збереження робочих місць в умовах пандемії COVID-19 та збройної агресії рф проти України, забезпечення гідної оплати праці працівників, допомоги Силам оборони і громадянам, які зазнали впливу війни.

Нині рівень мінімальних роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вже не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на їх виробництво та реалізацію.

Роботодавці закликають Кабінет Міністрів України невідкладно розглянути зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. №957 і переглянути мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»