• Посилання скопійовано

У 2023 році Держфінмоніторинг виявив сумнівних фіноперацій на понад 100 млрд грн

У межах операційної діяльності за 2023 рік Держфінмоніторинг спрямував до правоохоронних органів 1122 матеріали (608 узагальнених матеріалів та 514 додаткових узагальнених матеріалів)

У 2023 році Держфінмоніторинг виявив сумнівних фіноперацій на понад 100 млрд грн

Державною службою фінансового моніторингу України як підрозділом фінансової розвідки України, в умовах воєнного часу, протягом 2023 року вживалися посилені заходи практичного та організаційного характеру щодо протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Насамперед з метою результативного санкціонування дій країни-терориста Держфінмоніторинг докладає максимум зусиль, які спрямовані на позбавлення рф фінансово-економічного потенціалу для продовження кровопролитної агресії в Україні та невідворотності повного відшкодування усієї шкоди, що була нанесена їх кривавими діями на нашій землі.

Своєю чергою, в межах операційної діяльності за 2023 рік Держфінмоніторинг спрямував до правоохоронних органів 1122 матеріали (608 узагальнених матеріалів та 514 додаткових узагальнених матеріалів).

У вказаних матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів та із вчиненням кримінального правопорушення, становить 102,1 млрд гривень.

За 2023 рік сума зупинених Держфінмоніторингом фінансових операцій та заблокованих коштів становить у еквіваленті 4,1 млрд гривень.

Наразі основним напрямом діяльності Держфінмоніторингу є виявлення фінансових операцій та осіб, пов’язаних з фінансуванням тероризму/сепаратизму та військовою агресією з боку рф та рб проти України (в тому числі діяльністю диверсійно-розвідувальних груп; колабораційною діяльністю; публічними закликами осіб до зміни чи повалення конституційного ладу або змін меж території або державного кордону України; осіб, до яких застосовано санкції).

Так, за 2023 рік Держфінмоніторингом спрямував до правоохоронних органів 267 таких матеріалів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»